Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Werkweekends


Kunstglas


Met glas kun je alle kanten uit. Er worden bijvoorbeeld conservenpotjes en melkflessen van gemaakt (bestaan melkflessen eigenlijk nog wel?). Wijn­flessen. Maar ook kunst. Enkele ambachtelijke kunsttechnieken zijn glasmozaïek, glas-in-lood / Tiffany, gebrandschilderd glas, fused glass, gegoten glas en geblazen glas.


Gedurende dit weekend zullen we naar verschillende technieken kijken en ermee experimenteren. Specialist gebrandschilderd glas Chris Brussel www.brusselsglas.nl komt het hele weekend, dus zowel zaterdag als zondag, met zijn mobiele propaangestookte brandoven (van 11 uur tot 15 uur) demonstreren hoe het beschilderen en branden van glas in het werk gaat. Gezien de relatief hoge kosten moet er voor gemaakt werk een vergoeding betaald worden, maar de prijzen zijn niet onoverkomelijk hoog. Er zal ook in de omgeving van deKunstClub.nl reclame worden gemaakt; en we hopen zodoende een wat groter publiek te trekken (weekbladen, huis-aan-huis in de Zeelsterstraat, school, kerk). Voor de kunstenaars is er volop kans om te experimenteren. Al het gemaakte werk zal op zondag gereed en beschikbaar zijn. Bevalt de techniek, dan zijn er in IJsselstein workshops te volgen bij Chris. Uiteraard wordt er een kleine 2-daagse tentoonstelling ingericht van werk van Chris, enkele voorbeelden zie je hieronder.
Méér activiteiten ....


We kochten bij de Eindhovense kunstglasgroothandel www.vanpelt-glasatelier.nl een basisvoorraad materialen en gereedschappen waarmee lekker geëxperimenteerd kan worden. De bestreken technieken zijn glassnijden, glass fusion, 2- en 3-dimensionale glasmozaïeken en Tiffany.


Geheel in eigen beheer zal onze keramiekoven in bedrijf zijn. Hierin denken we te gaan spelen met combinaties van keramiek, glaspoeder, glazuur en glas. Iedereen die hierin interesse heeft, doet er goed aan zijn keramiek vast voor te bereiden en biscuit te branden. Dan kan de oven continu gebruikt worden voor de glasproeven.


Een onderdeel waarvan vooral Alex zich veel voorstelt, is de glasguillotine naar zijn eigen ontwerp. Hij laat grote platen en blokken staal van behoorlijke hoogte vrij vallen op stapels (volle en lege) flessen. Daarvan zijn er genoeg aanwezig in deKunstClub.nl. Natuurlijk worden voorzieningen getroffen om rondvliegende glasscherven binnen een degelijke afscherming te houden. De val der staalblokken en hun impact op de flessen worden gefilmd en op MP3 opgenomen. De scherven kunnen (onder meer) worden gebruikt voor mozaïek en voor het smelten.Geen zin om je over dit thema te buigen? 't Is niet verplicht, hoor, kom dan gewoon iets ànders doen. En trouwens, je kunt natuurlijk gelijk ook de lopende expositie Contra(punt) nader bekijken. Naar de top van deze pagina