Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Werkweekends


Met z'n allen circuspanelen schilderen!


Voor de naar verwachting uiterst kleurrijke expositie Circusvuur en avontuur werd het idee geopperd om (een aantal van) de witte wandpanelen in deKunstClub.nl te beschilderen om zo een frisse en vrolijke achtergrond-in-stijl voor de circuskunst te vormen. Een prima idee.


We gingen dus op zoek naar schilders die deze uitdaging wilden aangaan. Ze waren vrij om hun eigen ideen uit te voeren. Er golden geen beperkingen, dus er was een kansje, dat het een anarchistische chaos zou worden. Nou en??


Technische informatie: de panelen zijn 90 cm breed en 144 cm respectievelijk 120 cm hoog; van MDF van 9 mm dik; met enkele lagen witte latex gerold. Dat is een uitstekend bruikbare ondergrond voor kwalitatief hoogstaand schilderwerk .... Er zijn in totaal 52 panelen beschikbaar .... Natuurlijk mocht alles beschilderd worden - maar het hoefde niet.


Naast schilders ook dichters

We werden er per omgaande op gewezen, dat die witte panelen ook een heerlijke ondergrond zouden vormen voor (circus-)gedichten en/of (circus-)kreten. Overigens waren natuurlijk ook de vers beschilderde panelen voor dat doel geschikt. In dat laatste geval leek ons enig overleg tussen dichter en schilder opportuun. Vanzelfsprekend mocht ook de dichter het voortouw nemen en zelf op zoek gaan naar een kwastende partner. Waarna deze wat rond het al gemaakte gedicht kon kladderen.


Bezoekers

Uiteraard waren bezoekers bij dit evenement van harte welkom. Een mooie gelegenheid toch om schilders-en-dichters-onder-elkaar aan het werk te zien en te horen?


Een groot succes

Er zijn uiteindelijk maar liefst 15 panelen beschilderd. Onderstaande foto's geven een impressie van de stand van zaken na de eerste dag van het werkweekend ....


Twee panelen achterin zijn afgenomen om te worden beschilderd. Entje is in handen van Gerry Swinkels. Je ziet hier de aanzet van haar werk. Het andere paneel is geadopteerd door Marianna Meijrink. De opzet van haar werk zie je op de tweede foto (het tweede paneel in de rij).
Zoals gezegd, het achterste paneel wordt beschilderd door Marianna. Het voorste is werk-in-wording van Koen Strik. Dit zal vermoedelijk nog wel enkele gedaantewisselingen ondergaan.
Naast de piano, een paneel van Marian Vaags.
De tweede dag van dit werkweekend was (zo mogelijk) nog vl drukker en geanimeerder dan de eerste dag al was. Iedereen was het erover eens: grandioos. Onderstaande foto's geven een impressie van de tweede dag ....


Jonge kunstenaars Elisa Welayati en Aida Ahangar vol trots bij hun eigengebakken speculaasletter. Deze foto is een monument, want de letter was na korte tijd al geheel opgegeten.
Rijen schilders, allemaal intensief bezig. Zo'n paneel is toch groter dan je zou denken! Johan van den Reek, Aart Timmermans, Marianna Meijrink en Heleen Brinkman in rijopstelling aan het werk.
Meer en meer panelen werden van de wand gehaald; de erachter verborgen bibliotheek van Alex kwam weer eens aan het licht.
Elisa W., Aida A en Lotte Thijssens vormen een eigen KinderKunstClub.
Er werd echt geconcentreerd gewerkt ....
.... hl geconcentreerd ....
.... al was niet iedereen met een paneel bezig. Dat hoefde natuurlijk ook niet, de lol zit immers in het schilderen, zoals Aart hier wel bewijst ....
.... of in het werken met pastel, zoals Jan der Kinderen hier doet.

 Naar de top van deze pagina