Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Werkweekends


De grote wedloop


In 1976 produceerde het Belgische kollektief "Internationale Nieuwe Scene" in samenwerking met de beroemde regisseur en theatermaker Dario Fo onder de naam "Ballades en liederen" een avondvullend spektakel dat met verhalen, liederen, speelscènes en jongleurs de situatie van het werkende volk over het voetlicht bracht. Een belangrijk deel van de avond werd gewijd aan de "Ballade voor grote en kleine poppen". Het mooiste en opwindendste deel hiervan is "De grote wedloop", ook bekend als de fabel van de hoeden en de petten.


De opname hiervan is op LP bewaard in het Belgisch muziekarchief. Bij mijn weten is er geen beeld van deze productie bewaard gebleven.


Waarom presenteren we "De grote wedloop" op dit werkweekend? Het is een ongelooflijk mooi en puur stuk commedia del'arte. In vet Vlaams en ongehoord tempo ontvouwt zich de fabel, vol komische momenten, vol muziek, vol antikapitalisme, vol show en theater. De opname is een genot om te beluisteren. En uiterst inspirerend. We vragen ieder die hieraan mee wil doen, zich door dit fabuleuze stuk te laten inspireren tot een werkstuk. Maak een kostuum, gedicht, tekst, schildering, boetseerwerk, lied, improvisatie, dans - je bent volledig vrij in je expressie. Iedereen, kunstenaar of niet, deelnemer van deKunstClub.nl of niet, is van harte welkom om mee te komen spelen. Uiteraard worden alle gemaakte werken direct getoond, beluisterd en/of gedemonstreerd!


 Naar de top van deze pagina