Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Workshops, clinics


Spelen met ballen + Wetenschappelijk jongleren - voorjaar 2010
Guido van Hout
 Deze workshop is voorbij

Jongleren lokt en betovert mensen, het is een magische ingang voor menselijk contact. Uitermate geschikt dus voor (contact) clowns. Daarnaast doet leren jongleren wonderen voor hand-oog coördinatie, zelfvertrouwen en speelsheid. Helaas blijkt dat je hersenmassa er van toeneemt.


Deze workshop jongleren is gericht op al dan niet complete beginners.


Werkwijze

In deze workshop leren we spelenderwijs het basispatroon van jongleren: de kaskade met drie ballen. De stapjes zijn klein. Zo ervaren we tijdens het leerproces voortdurend dat we het onmogelijk mogelijk maken. Het eerste uur spelen we met slechts één bal. Daarbij linken we meteen al aan eenvoudige theateroefeningen. Overigens ook een aanrader voor iedereen die al een beetje kan jongleren, maar nu vast zit.


Door wie

Deze workshop wordt gegeven door Guido van Hout , professioneel theatermaker, hedendaags jongleur en bewegingskunstenaar.


Waar

deKunstClub.nl
Zeelsterstraat 147
5652EE Eindhoven.NL


Wanneer

Zaterdag 22 mei 2010, 14.00 tot 16.30 uur met korte pauze.


Extra bonuspunten

Na afsluiting van de workshop presenteert Guido van 17:00 tot 17:30 een amusante lezing "Wetenschappelijk jongleren" waarin hij op entertaining wijze de wiskunde achter het spel belicht. Deze lezing is (gratis) toegankelijjk voor iedere belangstellende, deelnemer aan de workshop of niet. Om 18:00 begint het gezamenlijk diner à l'Americaine, waarbij iedere eter dus zelf zijn favoriete gerecht of drank meebrengt en dit / die met de anderen deelt. Er is een kleine keuken aanwezig met oven, 2-pits kookplaat en een magnetron. Samen eten - de perfecte gelegenheid om na te kletsen en ervaringen uit te wisselen.


Kosten

Per deelnemer € 20,-- Je hoeft zelf geen ballen mee te nemen.


Opgeven / aanvullende info

Guido van Hout - 040-2027280 - 06-50868424 Naar de top van deze pagina