Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Projecten


Vijf studenten organiseren een kunstveiling


Vijf studenten van de opleiding International Business and Management Studies (IBMS) van de Fontys Hogeschool in Eindhoven organiseerden in het kader van hun opleiding een openbare kunstveiling. Een belangrijk deel van de opbrengst was bestemd voor een goed doel, het KNCV Tuberculose fonds. De te veilen kunst werd gedurende twee dagen tentoongesteld in het stadhuis van Eindhoven en op de avond van de tweede dag bij opbod verkocht. De kunst werd enerzijds aangeleverd door een kunstatelier dat kunst, gemaakt door geestelijk beperkte kunstenaars, exposeert; anderzijds door kunstenaars van deKunstClub.nl.


De studenten schreven: "Bij de veiling proberen wij geld op te brengen voor het goede doel. Om het plan aantrekkelijk te maken voor kunstenaars verdelen wij de opbrengst als volgt: 45% voor de kunstenaar, 45% voor het goede doel en 10% voor de kosten van de organisatie."


De kijkdagen waren donderdag 21 december 2006 (08:00 tot 19:00 uur) en vrijdag 22 december 2006 (08:00 tot 15:00 uur). De veiling vond plaats op vrijdag 22 december 2006 vanaf 19:00 uur. Veilingmeester was de Wethouder Cultuur van Eindhoven, Marriët Mittendorff. Locatie was de burgerzaal van het stadhuis. De te veilen kunst werd net voor de veiling begon uitgelegd in de trouwzaal. Tamelijk bijzonder, onze werken zomaar tussen grote witlederen zetels ....Transport

Kees van Cappellen bood aan, ons te komen helpen met het transport. Zeer welkom, hij heeft een mooi grote wagen en die lag net niet helemaal vol tot aan de nok. Paula van Ivon Drummen liftte met hem mee, richting stadhuis ....

Beelden van de kijkdagen

We lopen de trap naar de exporuimte af ....
.... en staan dan temidden van onze kunst. Werken van Reepke (links) en Hannah van der Wey (rechts).
Werken van Huub Bogaers (wand) en Carla Cremers (voorgrond).
Helemaal links een schilderij van Jaqueline de Vaan, midden boven een ingegoten blad van Carla Cremers, daaronder een houten object van Uta Göbel-Groß en een terra cotta beeld van Ivon Drummen. Het boompje is Geen Kunst.

Aan de wand een schildering van Eva Libra en boven elkaar drie schilderijen van Peer Smits. In het midden een schilderij van Jaqueline de Vaan. Op de voorgrond links drie ingegoten vissen van Carla Cremers.
Onder een tweede beeld van Ivon Drummen. Hoewel het boompje prachtig harmonieert blijft het Geen Kunst.
Werk van Eva Libra en Peer Smits in meer detail.
De installatie "Transparantie" van Gerry van Denken ....
.... en idem "De kunst van het loslaten".
Twee werken van Lyn Bisschops.
Werk van Hetty de Boer (voor) en Kees van Cappellen (achter).
Twee stalen beeldjes van Soroush Welayati; een bronzen beeldje van Manuela Rodrigues en een keramisch beeld van Saskia Spaninks.
Bronzen beeldje van Mar-janne van den Dungen.
Drie kleine werken van Jaqueline de Vaan.
Op de voorgrond een beeld van Saskia Spaninks in keramiek en canvas.
Kop van Djelica door Kees van Cappellen.

Succes??

De studenten hadden de publiciteit voor de kijkdagen en de veiling niet erg goed voor elkaar. Onze prachtige 2-daagse tentoonstelling werd door in totaal een man of 20 bezocht. We moeten daarbij aantekenen, dat die mensen wel (heel) serieus geďnteresseerd waren ....

Dit publiek liet zich echter NIET op de veiling zien! Het logisch gevolg: vrijwel alle gasten bij de veiling waren ofwel kunstenaar van deKunstClub.nl  (de meesten) ofwel familielid van de studenten .... en zo kwam het, dat van de in totaal ruim 13.000 euro aan kunst slechts 415 euro werd verkocht .... Jammer voor het goede doel, jammer ook voor de kunstenaars.


Als troostprijsje dan nog enkele foto's van de hele zwik in de trouwzaal ....

Twee Paula's, één Djelica en één Eva Libra.

Alle deelnemende kunstenaars: dank je voor je enthousiasme en je inzet. Volgende keer beter, zullen we hopen!! Naar de top van deze pagina