Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Samenwerkingen


Het 40-jaar evenement (november 2009)


Het was even schrikken toen we het ons realiseerden, maar inderdaad, Alex en Marianne zijn dit jaar 40 jaar getrouwd. En wel op 24 november. Om jullie rekenwerk te besparen: het heuglijk feit was op 24 november 1969. En als we het ons goed herinneren rond 11 uur 's ochtends.


Mooie aanleiding voor een feestje.


(:-))       

Dat feestje is inmiddels achter de rug. Het werd - dank zij de tomeloze inzet van de clubleden - een groot succes. Er is heel wat overhoop gehaald, zoals moge blijken uit de twee introductie-berichten die we helemaal onderaan deze pagina nog even ophalen. De festiviteiten omvatten twee soorten activiteiten:


 1. een reeks performances in het microtheater Miniem & Intiem
 2. het (tijdelijk en ad hoc) exposeren van aangedragen en/of ter plaatse gemaakte kunst

Over de fraaie serie performances wordt op een andere pagina uitgebreid gerapporteerd. Hieronder tonen we beelden van de kunst, die bij deze gelegenheid werd gepresenteerd ....Bijzonder zicht, bijzondere spiegelingen. De buitenvitrine; een vitrine vol met brokjes sieradenglas en twee schilderingen van Marian Vaags ....
Twee andere beelden uit dezelfde hoek. Links een stalen beeld van Berry van der Meeren; rechts twee blauwe machineschilderingen van Gerry Swinkels, in harmonie met de machine die model stond voor dit werk. De onderste schildering heeft toch wel een tamelijk uitgesproken futuristisch karakter - terwijl het machientje (qua model) uit de jaren 1820 stamt!Links werk van Marian Vaags; rechts van René Beerendonk. Beide opgehangen (de werken, niet de kunstenaars) voor open boekenkasten, die een mooie studieuze achtergrond vormen. Het werk van René is getiteld "Hof der lusten" en de schilder heeft zich hier eens lekker kunnen uitleven .... Wel jammer dat we in deze foto de details niet kunnen onderscheiden!Twee recente werken van Gerrerde Abelmann: een in zijde, de ander een geschilderd vierluik. Beide van fikse afmetingen.

Links in de vitrine, experimenten met gegoten aluminium van Gerry Swinkels. Rechts 27 kleine werkjes, die nog tot één groot geheel worden samengesmeed. Hier zijn ze voorlopig provisorisch uitgelegd. Dit project is een samenwerking (per email georganiseerd) van een heel stel kunstenaars uit de club.Een werk van Hella Martens, een hommage aan Kunstkater Mick. Deze kon het zelf niet bewonderen, hij is enige tijd geleden op ruim 18-jarige leeftijd ingeslapen.
Dre Verkerk fabriceerde ter plaatse enige houtskool/pastel schetsen. Je mag raden, wie de onderwerpen van deze studies zijn ....Twee verfijnde werken van Monika Brenner.
Wat was ook al weer de bedoeling?


 Eerste bericht


Wanneer?

Zaterdag 28 november 2009


Hoe laat?

Wij denken aan 15:00 tot 21:00 uur, maar als het jou beter uitkomt om eerder te komen of later weg te gaan, is dat natuurlijk geen probleem. En het is ook niet verplicht (maar van ganse harte toegestaan) de volle zes uur te blijven.


Waar?

Zeelsterstraat 147, 5652 EE Eindhoven.


We zien je uiteraard graag verschijnen op de 28e. Er zijn maar een paar spelregels:


 1. We willen geen cadeaus.
 2. Iedereen mag op die dag zijn of haar (hun) "ding" doen. Alle ruimtes kunnen gebruikt worden - alle wanden zijn vrij. Heeft jouw "ding" een langere houdbaarheidsdatum dan alleen 28 november, dan mag het een tijdje blijven "logeren". Is je "ding" éénmalig, dan kun je het op deze dag natuurlijk wel meerdere malen doen ....
 3. Als je niets wilt doen ben je even welkom.
 4. De bij het vorige punt horende performances, voorstellingen en pro­ducten kunnen op de gebruikelijke wijze worden ondersteund. Zowel bij de voorbereiding als bij de uitvoering (en eventueel de nazorg).
 5. Wij zorgen ervoor, dat er die dag voldoende te eten en te drinken is, maar we zouden het leuk vinden als het uitvoerend werk die dag door jullie gezamenlijk wordt verricht.
 6. Vanwege het regelen van de catering en bijbehorende zaken is het gewenst, dat je tevoren laat weten of je komt en met hoeveel personen. Als het lukt, graag voor 18 november (telefoon: +31(0)402520046, email: alex@denouden.demon.nl, snailmail: Zeelsterstraat 147, 5652EE Eindhoven.

Alex en Marianne den Ouden


 Tweede bericht


Het belooft een spectaculair feest te worden! Hieronder recapituleren we even de belangrijkste gegevens.


 1. We zijn op de feestdag - zaterdag 28 november - open vanaf 10 uur 's ochtends tot diep in de avond. We zien wel wanneer we naar bed kunnen - vermoedelijk als de laatste gast vertrokken is. Het zwaartepunt van het feest is de periode 15:00 tot 21:00 uur. Als je - zie onder - meedoet aan de feestactiviteiten, kom dan eerder. Er valt veel te doen - en - het wordt gegarandeerd uitermate gezellig - en - voor vroegkomers zorgen we voor een lunch.
 2. Alle ruimten op de begane grond zijn beschikbaar en doen mee. Als het zo druk wordt als we verwachten, dan doen OOK alle ruimten (kamers) op de bovenverdieping mee. Zolang we 's avonds maar wél in ons eigen bed kunnen slapen zonder hinderlijke kunst, natte olieverfschilderingen op de dekbedden en al dat soort artistieke uitspattingen.
 3. Marianne en ik zorgen voor de algehele feest-catering, van slagroomsoezen via chocola, koekjes en snoep via zoutjes, nootjes en hapjes tot een compleet koud buffet (aangeleverd door het Cruydenhuisch). Van thee, koffie, water, limonade en sappen tot wijn. Zijn we wat vergeten? Heb je speciale dieet-eisen? Meld het bijtijds, dan kunnen we eventuele omissies per omgaande verhelpen.
 4. Om het koud buffet groot genoeg te kunnen bestellen, vragen we dat je je deelname aan het feest even met een mailtje meldt. Partners zijn UITERAARD evenzeer welkom. Geef dus in je mailtje OOK even aan, met hoeveel personen je wilt komen. Stuur je mailtje vóór of uiterlijk óp donderdag 19 november. Anders komt de aflevering van de hap in gevaar - en dat willen we toch niet? Mensen die al te kennen hebben gegeven dat ze komen, hoeven natuurlijk niet opnieuw in te schrijven (maar als het je een rustig gevoel geeft, het mág natuurlijk wel!).
 5. Alex en Marianne gaan bij dit feest NIET lopen hollen en vliegen - ze gaan lekker genieten en hopen (dus) dat de deelnemers aan het feest allemaal bereid zijn een handje te helpen. De afwasmachine in de keuken boven is gelukkig weer helemaal in orde ....
 6. We vragen iedereen om tijdens dit feest zijn eigen ding te doen. Schilder iets ter plaatse - bouw een installatie - schrijf en presenteer een tekst of gedicht(en) - perform - maak muziek - zing, dans, mime - show sieraden, mode? - improviseer samen met anderen - of bereid een gezamenlijk projectje voor en presenteer dat - fotografeer en/of film het hele gebeuren - kortom, DOE iets. Geleidelijk vullen de ruimten zich in onderling overleg met kunst. We hopen dat we met z'n allen aan het eind van het feest van de hele club één grote zinderende (club-)presentatie hebben gemaakt. Alles wat hiervan kan blijven staan of hangen kán de komende weken inderdaad blijven staan of hangen, als een soort memento van een (naar onze vaste overtuiging) uiterst gedenkwaardig evenement.
 7. Heb je bij de voorbereiding van het ding wat je wilt doen ondersteuning nodig? Apparatuur? Licht? Geluid? Film - video? Overleg bijtijds met Alex, we hebben immers héél véél faciliteiten! Kom maar op met je vragen!
 8. Live muziek is zeer welkom - we hebben hier inmiddels een gedeconstrueerde piano, een digitale piano, een theremin, een joekel van een Yamaha keyboard, een zeventiger jaren Casio keyboardje, een djembé en een setje bongo's, wat mondharmonica's en e.e.a. aan absurde en kindermuziekinstrumenten, deels electronisch. Alles om te bespelen. Of breng gerust een eigen instrument mee. Er kunnen ook LP's gedraaid worden - er is een ruim scala aan oud vinyl aanwezig, maar breng gewoon je eigen LP's mee (of musicassettes - die kunnen we ook aan). Wie DJ't?
 9. Performances zijn eveneens zeer welkom. Er zal geen vast programma zijn, de performances gebeuren spontaan - en kunnen uiteraard herhaald worden. We zullen immers naar verwachting over meerdere ruimtes verspreid zijn.

OK - zo kunnen we vooruit. Toch?


Alex en Marianne den Ouden Naar de top van deze pagina