Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Samenwerkingen


KunstKater Mick, kunstenaars en kunst


In deKunstClub.nl speelt KunstKater Mick een niet te verwaarlozen rol. Hij is fotogeniek en heel schilderbaar. Heeft er ook helemaal geen bezwaar tegen om uren model te liggen (slapen) en is zelfs van tijd tot tijd bereid, ook zittend te poseren. Van één van die momenten van welwillendheid maakte bijvoorbeeld Elisa Welayati gebruik. Zij schiep onderstaand portret.

Mick heeft volgens eigen zeggen in deKunstClub.nl een belangrijke taak te vervullen, namelijk, de kwaliteitsbewaking. Alle te exposeren werken onderwerpt hij aan een grondige inspectie. Als het werk niet voldoet, wordt het op staande voet vernietigd .... Dit werk van Saskia Spaninks kon zijn goedkeuring wel wegdragen. Het ligt zacht en comfortabel.


Met één van de vreemde vogels van Marlies Noordkamp-Drummen had-ie aanzienlijk meer problemen.

Heel goed te spreken was Mick over een Midzomer-project, een installatie die onder de titel "Veilig lezen" wel pasklaar voor hem scheen gemaakt te zijn.Maar liefst drie complete boekenkasten zijn leeggeruimd om dit veilig leeshuisje te creëren. Zoals je ziet, loopt de boekenstapel rechts tot op de grond door. De chaise longue van Soroush Welayati vormt een uitmuntend framewerk. Het hok is van alle gemakken voorzien: een zachte ligmat en een glas water om een dorstige keel te laven. Ach, en een paar boeken ter verstrooiing, natuurlijk. Er is voorzien in electrische verlichting, dus dat gedoe met een zaklantaarntje vroeger, of zelfs kaarsjes (!), als je in bed wilde lezen, dat hoeft niet meer.

Eigenlijk waren we best wel angstig, toen enige tijd geleden een zevental Power Females een (overigens heel sterke) expositie in deKunstClub.nl inrichtten. Hoe zou Zijn oordeel uitvallen? Nu, aanvankelijk bepaald niet onverdeeld gunstig! De dames hadden onder meer een leestafel met vrouwen-kunst-literatuur neergezet. Hierop waren talrijke boeken verzameld, die handelen over vrouwen, vrouwen in de kunst en de kunst van vrouwen.


Op zonnige namiddagen kiest onze KunstKater graag positie bovenop die leestafel, naar we aannemen met de bedoeling, zich daar diepgaand bezig te houden met toegepast literatuuronderzoek. Mick is een "je-weet-wel"-kater, en we zagen reikhalzend uit naar zijn mening over de aangeboden vrouwenliteratuur. Per slot van rekening geldt hij op dit (gladde) vlak als ervaringsdeskundige bij uitstek.


Welnu - sommige boeken konden onmiddelijk zijn goedkeuring wegdragen ....Maar bij andere boeken had Mick als (ex-)kerel toch wel zijn bedenkingen ....


Tsja, de werken van Cindy Sherman zijn niet echt licht verteerbaar. Gelukkig is het na enkele dagen toch helemaal goed gekomen ....

Het samenwerkingsproject van Eva Libra en Ellen van Putten, "De familie Balkenende aan de rol", was een ander aspect van de "Power Female!"-tentoonstelling. Een gezin van keukenkastjes, volgestopt met (gevisualiseerde) poëzie. Politiek - wat zou Mick daar van vinden? Het bleek, dat hij zich niets van de politiek aantrekt. Zijn uiteindelijk oordeel stoelde op andere gronden.


Na grondig onderzoek ........ en enig diep nadenken ........ en delibereren ........ viel het besluit: goedgekeurd!

 Naar de top van deze pagina