Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Projecten


Wij bouwen een labyrinth in nat zand


Nat zand is een bijzonder bouwmateriaal. Op het strand bouwde je er vroeger zandkastelen van. Nat zand had je daar volop ter beschikking in de buurt van de eblijn. Helaas - bij opkomende vloed werd je kasteel verzwolgen.


Bij het project dat we hier voorstellen, is geen sprake van "zee", "eb" of "vloed". We werken gewoon in de beeldentuin op de binnenplaats. Het zand wordt op de juiste vochtigheidsgraad gebracht middels emmers water. Het is dan in perfecte conditie voor het construeren van een (ondiep) labyrinth. Dit wordt een eigen ontwerp, opgezet volgens prehistorische principes.


Wat ons natuurlijk uitermate interesseert, is het verval van het labyrinth. Zon en wind leiden al spoedig tot ernstige erosie. Of, bij minder clement weder, een fikse regenbui zal ook zo z'n sporen achterlaten. Kun je je een mooier proeftuin voorstellen?Initiator van dit project is Heleen Brinkman. Zij is goed ingevoerd in labyrinthen, hun eigenschappen, hun wiskundige en mystieke achtergrond. Heleen is volop bezig met het ontwerp van haar eigen labyrinth en kan daar mooi beeldend over vertellen. Naar de top van deze pagina