Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Projecten


Wij bouwen hutten


Lekker praktisch!

Veel verder dan "denken" zijn we nog niet. Nu is het goed nadenken ook wel erg belangrijk voor je aan een karwei als dit begint. Er zijn immers allerlei vragen die zich opdringen.


  • Wr bouwen we die hutten? Binnen aan de Zeelsterstraat? Buiten op de binnenplaats? Zomaar op straat? In Eindhovens centrum? Ergens in de regio? Op de stoep? Op de rijweg? Onder een spoortunnel? Bovenop de spoordijk? Hartje Strijp-S?
  • Hoe lang moeten de bouwsels meegaan zonder inzakken of instorten? Houden we daarbij wel rekening met vandalisme? Of niet?
  • Welke afmetingen denken we aan? Moeten ze geschikt zijn voor menselijk verblijf of gebruik?
  • De veiligheid moet liefst wel gewaarborgd zijn. Toch?
  • Welke bouwmaterialen kiezen we waarom?
  • Welk seizoen? Zomer? Winter? Licht? Warmte? Riolering?
  • Waarom - ja, een bepaald niet onbelangrijke vraag .... waarom doen we dit eigenlijk. Wat willen we hiermee bereiken? Welk statement maken we?

Eerste ontwikkeling


Het duurde nogal lang eer dit project werkelijk ter hand werd genomen. Dat lag (zeker) niet aan een gebrek aan inspiratie, maar veeleer aan een inclement klimaat. Eerst was het te warm. toen werd het te nat, toen werd het te koud .... creatievere smoezen hebben we nog niet gehoord.


Onlangs kregen we van een van de architectuur/bouw-mensen met wie we in verschillende zaken samenwerken, een mooie en relevante link toegespeeld. Paul Peters kwam praten over een hutconstructie waaraan hij werkt; wij lieten hem de startpagina van ons huttenproject - deze pagina dus - zien en hup, daar werden we gewezen op Project M-001 van MegatronArchitecten.Dit collectief van jonge architecten houdt zich bezig met zogenaamde guerilla-architectuur en dat sluit zooo mooi rimpelloos aan bij de ideen die er bij ons heersen. Lees het mission-statement van  MegatronArchitecten  en geniet!


De ervaringen met Project M-001 worden op  deze pagina  openhartig uit de doeken gedaan. De in het stadscentrum van Eindhoven geplaatste hut ging binnen 24 uur in vlammen op. Inderdaad, vandalisme. Het heeft de initiatiefnemers wel bedroefd doch niet geremd. Lees hun website, het is een echte aanrader!Initiator van dit project is Alex den Ouden. Wil je meewerken - neem dan contact op met Alex en voor je het weet sta je met een grote klauwhamer in je klauwen ....


 Naar de top van deze pagina