Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Theater


Open Dichterspodium (december 2008) - leiding Pierre Maréchal


Op 14 december hielden wij vanaf circa 14:30 uur (weer) een Open Dichterspodium in het microtheater Miniem & Intiem van deKunstclub.nl. Dit is een gezellig klein podium met veel variatie en - men kon natuurlijk gelijk ook de lopende expositie De snijkamer - kunst onder het mes - een anatomische les bekijken.


De leiding van het podium en de dichters was in handen van Pierre Maréchal. Er werden gedichten gepresenteerd, gelardeerd met muziek. Er stonden een paar merkwaardige dingen op het programma, bijvoorbeeld een gedicht in 't Nederlands en parallel in Russische vertaling; en een gezongen persiflage op een Russisch lied.


We grepen de kans om bij dit podium verder te experimenteren met de combinatie gesproken gedicht en muziek. Doel was te ontdekken wat goed - spannend - effectief werkt bij het mixen van gesproken gedicht en muziek. Denk bijvoorbeeld aan de timing (inzetten muziek versus inzetten spraak) en aan de volumebalans (luidheid muziek t.o.v. spraak). Allemaal dingen die we nu konden beproeven en uitvinden.


Hiernaast een fragment djembé-muziek


Alex loopt al een tijdje verder na te denken, over het inzetten van lichteffecten, achtergrondfoto's en achtergrondfilmpjes c.q. clips bij de presentatie van gesproken gedichten. Een tweede techniek die hem interesseert is zuiver geďmproviseerde begeleiding op de djembé(s) die we hier hebben staan. Naar de top van deze pagina