Naar de Startpagina
 Exposities in eigen huis 
 Onze beeldentuin 
 Theater in eigen huis 
 Performance in eigen huis 
 Recent werk 
 Inspiratie 
 Projecten 
 Samenwerkingen 
 Werkweekends 
 Workshops, clinics 
 Technieken 
 Materialen 
 Laboratorium voor Kunstontwikkeling 
 Sociëteiten voor Kunstoverleg 
 Webmaster 

Performance in eigen huis


Vierde open podium voor performance 
Derde open podium voor performance 
Tweede open podium voor performance 
Eerste open podium voor performance 
juni 2010
mei 2010
april 2010
maart 2010

Opnieuw een nieuw initiatief. We beginnen een experimenteel open podium voor performance in de twee theatertjes van deKunstClub.nl. De performance-avonden krijgen een maandelijkse frequentie en worden gepland op de eerste zaterdagavond van de maand. Zaal open vanaf 19:30 - maar je bent de hele dag welkom, hoor, om te kunnen proeven van de spanning van de voorbereiding (en zonodig een handje te helpen). De voorstelling begint om 20:00. Toegang gratis (had je iets anders verwacht?). Breng rustig gasten mee! In de catering vooraf en tussendoor en achteraf is voorzien.


Wat te verwachten? Dit podium is open voor elke kunstenaar / performer, wel of niet aangesloten bij deKunstClub.nl. We verwelkomen gasten immers met open armen en een kus. Dit is puur en zuiver try-out-theater (TOTaal). We zijn meer geïnteresseerd in spannende innovatieve en onderzoekende zaken dan in glad afgewerkte presentaties. Er mag (en zal) dus ook best wel eens iets fout gaan. Er kan na de voorstelling worden gejam'd in alle disciplines; en er kan worden nagepraat (en nagekletst). We begrenzen het interessegebied bewust niet. Live muziek (akoestisch, electronisch), bewegingstheater, ritmiek, mime, dans, zang, moderne butoh-dans, performance, slam poetry, gedichten, klankdichten, declamatie, hoorspel, soundscape, musicscape, lightscape, video, projectie - kruisbestuivend in bonte warreling - kan allemaal.


Twee (minuscule) theatertjes aan de Zeelsterstraat 147

In Ruimte 1 vind je ons microtheater "Miniem & Intiem". We vermoeden dat dit Eindhovens kleinste theatertje is. Een multipurpose podium van drie bij drie meter voor kleinschalige experimentele voorstellingen. Voor try-outs, toneel(sport), performances, open podia, slams, cabaret, muziek, jamsessions, mime, bewegingskunst, minimodeshows (mode, hoeden, sieraden), kunstfilms. Een broeinest van interessante cross-overs tussen beeldende kunst in al z'n disciplines en theater in al zijn schakeringen.


In Ruimte 2 is een laboratorium voor licht- en geluid ingericht. Hier kunnen lightscapes, lichtshows en son et lumières worden gebouwd, getest en opgevoerd.


Beide theater­ruimten zijn multifunctioneel. Er wordt óók gewerkt en ze kunnen ook gebruikt worden voor exposities. De theatertjes zijn klein, maar ze zijn wél uitgerust met serieuze moderne techniek: programmeerbaar LED-licht (RGB-spots en FX, aangestuurd via DMX vanaf een stuurpaneel en/of een PC); geluids­installatie voor analoog en digitaal (platenspeler, cassetespeler, CD-spelers, MP3-spelers, DVD-spelers, PCs), midi, diverse instrumenten (djembé, bongo's, akoestische gitaar, theremin, digitale piano, keyboard), mixen, componeren, opnemen (live meesnijden en studio); video opname en montage, PCs, monitoren, LCD-DVD-spelers, groot LCD-TV-scherm, beamer, en zelfs nog twee klassieke diaprojectoren. Naar de top van deze pagina