Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Theater


Afrikaanse muziek (november 2008) - van traditioneel tot reggae


Medekunstenaar/musicus Johan van den Reek heeft veel gereisd in Afrika. Overal waar hij kwam, proefde en onderzocht hij de lokale muziek. Veel van de muziek die hij tegenkwam belandde op cassettebandjes. Een mooie selectie daarvan berust nu bij deKunstClub.nl alwaar ze op de PC worden overgebracht. Zelfs bandjes van 30 jaar oud boden nog een verrassend goede kwaliteit.


Op zaterdag 15 november 2008, de hele middag, werd deze muziek gedraaid in het microtheater Miniem & Intiem van deKunstClub.nl - niet live, maar wel vanaf de oorspronkelijke opnamen. Er zit traditionele muziek bij uit Tunesië; uiterst opzwepende straatmuziek uit Egypte; anderhalf uur Djolé uit Sierra Leone (een maskerdans met fantastische percussiebegeleiding); en heel veel reggae. Uiterst inspirerende muziek, zalig om op te schilderen (en te dromen).


Hiernaast een fragment van de Djolé-muziek die ten gehore werd gebrachtWegens ruime belangstelling werd deze sessie op zondag 16 november 2008 's middags herhaald. Naar de top van deze pagina