Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Projecten


Fritz-Jakob Leutenberg schildert groot, in deKunstClub.nl


Soms lacht het geluk een kunstenaar zomaar spontaan toe. Een restantaanbieding schildersdoek, geheel geprepareerd, 1,75 meter breed, op rol. Daar zeg je dus geen nee tegen. Er bleek nog bijna 6, 5 meter doek op de rol te zitten. Genoeg voor een werk van ruim 11,5 m² ....


Dat formaat is in de praktijk ietwat slecht hanteerbaar, zeker wanneer je zoals Fritz in olieverf schildert. Daarom werd de buit in drie stukken verdeeld, lappen van 1,75 meter breed en 2,15 meter hoog. Tesamen vormen de drie lappen de serie "Mijn Holland", waarin Fritz zijn visie op en zijn liefde voor Nederland belijdt. Deze liefde beslaat dan uiteindelijk een vlak van 5,25 meter breed bij 2,15 meter hoog.


Niet iets wat je makkelijk thuis in de huiskamer of in je atelier schildert. Elk stuk moet toch wel een weekje of twee blijven liggen of hangen voor het hanteerbaar is. Goed, niet thuis dus. Bij deKunstClub.nl zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden! De eerste lap werd midden in de galerie op de grond uitgespreid en ter plaatse geschilderd.

De volgende dag kwam galeriekater Mick trots een mooi oranje achterpoot tonen. Dat zagen we pas nadat hij bij Alex op schoot was gesprongen, dus ook diens pantalon behoefde vervolgens enige reiniging. Alles is goed gekomen en het werk werd tijdelijk aan een wand van de tweede ruimte opgehangen. Ondersteboven weliswaar, maar dat drukte de pret niet.


De tweede en derde lap zijn buiten beschilderd, Fritz knielend, zittend, hurkend tussen de zalfmolen, de hydraulische pers, het kikkerbadje voor kunstenaarskinderen en andere kunstzinnige zaken.


Hieronder een overzicht van het complete werk op de optimale plaats, aan de lange wand van de smederijloods achter. 

 

 Naar de top van deze pagina