Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Projecten


Gedichtenbundel Verbloemblaadjes van Eva Libra


De nieuwe gedichtenbundel "Verbloemblaadjes" van Eva Libra (2010) werd natuurlijk in deKunstClub.nl ten doop gehouden. Het werd een mooi feestje waarbij er van alles te beleven viel. Allereerst was er de toespraak van Alex, die het weer niet kon laten. Hij zag kans om het redelijk - voor zijn doen - kort te houden.


Links de trotse auteur (van inmiddels zeven gedichtenbundels) en rechts de al even trotse presentator (foto's: Maya Jansen)

Enkele van de talrijke gedichten hadden een beslist maritiem karakter. Lees maar mee ....


Vooroordelen

Vooroordelen, laat ze varen
En vergaan op volle zee.
Vooroordelen,
Wat mot je ermee?


De officile presentatie van de bundel haakte bijna naadloos in op dit gedicht: de bundel werd namelijk letterlijk tewatergelaten in het doopwater! Echt maritiem zou een doop in zeewater geweest zijn, maar Eindhoven ligt (nog) niet aan zee. Met al het aanwezige publiek op excursie naar zee leek een te groot logistiek probleem op te gaan leveren, dus hebben we de zee naar Eindhoven gehaald. Weliswaar een klein zeetje, maar wel eentje met de benodigde woeste baren. Zelfs al vr de afvaart viel de bundel in het water. Dit mag echter volgens de aanwezige stuurlui (aan wal) als een goed voorteken worden beschouwd.


Spreekt vanzelf. De spoorwagon onder de zee maakte een flinke tocht naar overzee mogelijk. Daarbij zou het er wild aan toe gaan ....
.... zoals moge blijken uit het natte spoor op de voorgrond. Om te bekomen van alle woestwater-gedoe las Eva een stel van de nieuwe gedichten voor.
Na alle Spielerei was het tijd voor een levendige signeersessie waar velen hun exemplaar van de bundel konden scoren. In de wachtrij hoefden de belangstellenden zich gelukkig niet te vervelen, want speciaal voor deze gelegenheid hadden we een heel stel van de monitoren en beeldschermen die in deKunstClub.nl aanwezig zijn voorzien van slideshows van foto's van de hand van Eva en enkele door haar geselecteerde fotografen.


Bijzondere gedichten, bijzondere foto's - van een bijzondere vrouw. Het was een bijzonder feest. Naar de top van deze pagina