Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Projecten


Demonstratie bij een Atelierroute Eindhoven


In het weekend van een Eindhovense Atelierroute gonst deKunstClub.nl (zoals te verwachten was) altijd als een bijenkorf. Natuurlijk houden de in Eindhoven gevestigde kunstenaars dat weekend Open Atelier op hun eigen werkplek, maar op deKunstClub.nl is het deze dagen ook lekker druk. Andere deelnemers, van verder weg, zijn graag bereid soms flinke afstanden af te leggen om méé te komen doen in Eindhoven. Het zijn ook altijd twee vrolijke dagen, met veel echt geïnteresseerde bezoekers en een qua kunstenaars lekker vol huis.


We proberen uiteraard zo veel mogelijk voorbijkomende kunstminnaars (naar binnen) te trekken. Een paar ideeën? Buiten, op de openbare weg bouwen we een ad-hoc smederij op met de veldsmidse, de grote blaasbalg en het aambeeld. Daarmee kan een prachtige show gegeven worden. Bij een andere gelegenheid hadden we net de "Bush-machine" van Jos Peters in huis. Ook die kun je naar buiten rijden!


De publieke belangstelling is groot, veel kunstminnaars maken op de Atelierroute een soort pelgrimage langs talrijke Eindhovense ateliers. Onze straatactiviteiten werken elke keer weer als publiekstrekker. De "Bush-machine" bijvoorbeeld, viel enorm in de smaak zowel bij volwassenen (vanwege het verhaal dat er bij hoort) als bij kinderen, die gretig aan de hendel draaien om het geheel in beweging te brengen. Eén jochie was niet weg te branden. Op een gegeven moment vroeg hij aan Alex: "Meneer, zou ik kunstenaar kunnen worden en zelf zo'n machine maken?". We hebben bevestigend geantwoord ....


Soroush Welayati staat op straat te smeden. Veldsmidse, blaasbalg en aambeeld - een prachtige blikvanger.
De "Bush-machine" van Jos Peters blijkt eveneens een sterke publieks­trekker te zijn.
 Naar de top van deze pagina