Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Samen - 14 februari t/m 7 maart 2010


 Deze tentoonstelling is voorbij


Kunstenaar


Tanya Cnossen-Polishchuk is geboren in Samarkand (Uzbekistan). Zij studeerde aan de locale kunstacademie en voltooide haar opleiding aan het kunstcollege van Ryazan (Rusland). Ze woont nu al weer enige jaren in Eindhoven en wijdt zich met liefde aan het scheppen van een oprecht en diep artistiek oeuvre. Tanya schildert niet alleen, ze maakt ook grafiek en ze illustreert boeken, meestal in inkttekeningen. Zij heeft haar eigen kinder-kunststudio, waar zij kinderen begeleidt bij hun kunstzinnige ontwikkeling.Expositie


Op zondag 14 februari 2010 opent bij deKunstClub.nl in Eindhoven de expositie "Samen". Deze expositie is tweeledig. Enerzijds presenteert zij werken van kinderen uit de kinder-kunststudio Raduga in Eindhoven; anderzijds toont zij recente olieverfschilderijen van Tanya Cnossen-Polishchuk, docent-eigenaresse van deze studio.


Kinderkunst - We exposeren in totaal 55 werken van 19 kinderen, vier tot zeven jaar oud. Het werk is steeds sprankelend kleurrijk, altijd mooi afgewerkt en over het algemeen opvallend krachtig. Is dat omdat veel van de kinderen een Russische achtergrond hebben? Of is het de pedagogische gedrevenheid van de docente, die bij haar opleiding en loopbaan in Rusland ruim ervaring op kon doen in een omgeving die kinderkunst heel serieus neemt en koestert? Hoe dan ook, duidelijk wordt, dat in deze studio altijd héél toegewijd wordt getekend of geschilderd. Het gaat steeds om werk in hooguit een uur gemaakt (de aandachtsboog van jonge kinderen is niet veel groter). Toch is het steeds compleet en af. Dat is een compliment voor de docent.


Er wordt getekend volgens bepaalde thema's (zoals zelfportret, dieren, de stad). Je treft echter ook heel fantasierijk werk aan, met een sprookjesachtige inslag. Opvallend is het mooie, goed ontwikkelde kleurgevoel dat uit de werken naar voren komt.


Samenvattend: werk van verrassend hoge kwaliteit.
Dit zijn de kunstenaars:


Lev Gilevych
Alexander Znamenskiy
Stan Derix
Alexander Stam
Darya Harina
Anna Soulard
Yaroslav Gilevych
5 jaar - 5 werken
5 jaar - 3 werken
7 jaar - 2 werken
5 jaar - 1 werk
6 jaar - 2 werken
5 jaar - 3 werken
5 jaar - 3 werken

Lydia Shumskaya
Marfa Malakhovskaya
Masha Padi
Kirill Simin
Sasha Brons
Anastasia Nesterenko
5 jaar - 3 werken
6 jaar - 4 werken
5 jaar - 5 werken
6 jaar - 3 werken
5 jaar - 3 werken
6 jaar - 2 werken

Peter Soulard
Victor Derix
Alexander Wolterink
Eleonora Shestakova
Sophia van de Kerkhof
Max Burgmans
11 jaar - 1 werk
4 jaar - 4 werken
4,5 jaar - 2 werken
4 jaar - 3 werken
4 jaar - 3 werken
4 jaar - 3 werkenWerk van Tanya zelf - In de expositie hangen zes recente olieverf­schilderijen van Tanya. Haar eigen werk is (wellicht niet verbazingwekkend) Russisch van karakter. Dromerig, verfijnd, teder en introvert Het kleurgebruik is bescheiden. In de thematiek spelen vrouwen een belangrijke rol. Zij zijn gestileerde en geïdealiseerde droombeelden. In Tanya's werk zijn veel traditionele elementen terug te vinden uit mythe, mystiek en symboliek uit de dierenwereld.


Interessante links:  www.raduga-eindhoven.nl

Een drieluik


 

 

Als toegift, twee kleine schetsen in verf op doek, die Tanya recent maakte tijdens een bijeenkomst van de SocKo - live modelschetsen.


 Naar de top van deze pagina