Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

Druk af - 17 oktober t/m 15 november 2009Het openingsevenement   Deze tentoonstelling is voorbij

Deelnemende kunstenaars


  • Anne van Tijen
  • Hella Martens
  • Marjan Heerkens
  • Door de Rooij
  • Laila van der Mark
  • Marijke van Swaaij

Anne is fotografe. Zij komt uit Amsterdam. Over haar werk merkt zij op: "Ik streef er naar, alledaagse objecten met mijn foto's een nieuwe betekenis te geven. Je wordt op subtiele wijze meegenomen naar een wereld waar ruimte is om een eigen invulling te geven aan wat ik toon. Mijn werk op deze expositie, onder de titel Closer, brengt de wereld met een duidelijke twist. De foto's verleiden de toeschouwer om zijn omgeving met verse nieuwsgierigheid te bekijken."


Hella organiseerde op 3 en 4 oktober 2009 in deKunstClub.nl een Workshop Fotobewerking onder de titel MoNoKoP1. Elf deelnemers aan deze workshop wijdden zich in dat weekend aan digitale beelden. De gemaakte werken werden bij deze tentoonstelling geŽxposeerd.


Marjan, Door, Laila en Marijke presenteren onder de titel Safe een selectie uit recente zeefdrukken. Zij zeggen: "Een jaar lang hebben wij iedere week samen doorgebracht in een zeefdrukkerij. Ieder van ons ging aan de slag met dezelfde materialen. Een zeef, inkt, papier en veel creativiteit. Het is bijzonder om te zien hoe de individuele resultaten verschillen. Dat laten wij in onze gezamenlijke expositie zien."


Ik druk af


De term "Ik druk af" heeft in verschillende disciplines verschillende betekenissen.


Een fotograaf, camera in de aanslag, drukt op exact het juiste moment af om het beslissende perfecte beeld te vangen. Afdrukken is in dit geval, de sluiterknop indrukken.
Een beeldbewerker drukt af (print) op - bijvoorbeeld - fotopapier, transparant, kopieerpapier enzovoorts. Hij drukt tekst, tekeningen, foto's af.
Een zeefdrukker gebruikt inkt en een drukvorm om zijn drukbeeld op papier te genereren.


In deze expositie zien we werk van alle drie genoemde categoriŽn. KunstfotografiŽn - digitaal gemaakte en gemanipuleerde prints - en zeefdrukken.Rising, werk van Anne van Tijen


Roll on dry, werk van Anne van Tijen
Flyer


Persbericht

Op zaterdag 17 oktober 2009 opent bij deKunstClub.nl , Zeelsterstraat 147, 5652EE Eindhoven de expositie Druk af. Deze loopt tot en met zondag 15 november.


Over de expositie


De term "druk af" heeft in verschillende disciplines verschillende betekenissen. Een fotograaf, camera in de aanslag, drukt op exact het juiste moment af om het beslissende perfecte beeld te vangen. Afdrukken is in dit geval de sluiterknop indrukken. Een beeldbewerker drukt af (print) op - bijvoorbeeld - fotopapier, transparant, kopieerpapier enzovoorts. Hij drukt tekst, tekeningen, foto's af. Een zeefdrukker gebruikt inkt en een drukvorm om zijn drukbeeld op papier te genereren. In deze expositie zien we werk van alle drie genoemde categoriŽn. Kunstfoto's - digitaal gemaakte en gemanipuleerde prints - en zeefdrukken.


Over de deelnemers


Anne van Tijen is fotografe. Zij komt uit Amsterdam. Over haar werk merkt zij op: "Ik streef er naar, alledaagse objecten met mijn foto's een nieuwe betekenis te geven. Je wordt op subtiele wijze meegenomen naar een wereld waar ruimte is om een eigen invulling te geven aan wat ik toon. Mijn werk op deze expositie, onder de subtitel Closer, brengt de wereld met een duidelijke twist. De foto's verleiden de toeschouwer om zijn omgeving met verse nieuwsgierigheid te bekijken."


Hella Martens organiseert op 3 en 4 oktober 2009 in deKunstClub.nl een Workshop Fotobewerking. Elf deelnemers aan deze workshop houden zich in dat weekend bezig met digitale beelden. De gemaakte werken worden bij deze tentoonstelling onder de subtitel MoNoKoP1 gepresenteerd.


Marjan Heerkens, Door de Rooij, Laila van der Mark en Marijke van Swaaij exposeren onder de subtitel Safe een selectie uit hun recente zeefdrukken. Zij zeggen: "Een jaar lang hebben wij iedere week samen doorgebracht in een zeefdrukkerij. Ieder van ons ging aan de slag met dezelfde materialen. Een zeef, inkt, papier. Het is bijzonder om te ontdekken hoe de individuele resultaten verschillen. Dat laten wij in onze gezamenlijke expositie zien."


Over de opening


De opening van de expositie is op zaterdag 17 oktober vanaf 14 uur (toegang gratis). We ontvangen de zangeres Roser Vives-Batista en haar begeleider Pim Visser op gitaar. Anne van Tijen presenteert naast haar foto's ook haar nieuwe dichtbundel Onderhuids. Hella Martens introduceert het nieuwe fotoboek met een selectie van het in haar workshop gemaakte werk. Door de Rooij geeft een uitgebreide demonstratie live bodypainting, waarbij zij het beschilderde model meer en meer in overeenstemming brengt met ťťn van haar zeefdrukken.


Achtergrond

deKunstClub.nl is een ideŽel initiatief van Alex en Marianne den Ouden, die in hun bedrijfspand in Eindhoven ruimte bieden aan een groep kunstenaars, die daar afwisselend (vaak groepsgewijs, soms solo) exposeren en werken. Netwerken, onderlinge contacten, uitwisseling en samenwerking van en met de kunstenaars spelen een belangrijke rol in de opzet. Wij steunen kunstenaars bij het opdoen van (technische) vakkennis en ervaring. We hebben veel technische faciliteiten in huis, die door de kunstenaars (vrij) gebruikt (kunnen) worden voor experiment en werk.


Wij werken in vele disciplines. Schilderen in alle technieken en media. Tekenen. Materieschilderen. Mixed media. MozaÔek. Grafische druktechnieken. Grafische vormgeving. Taal. Dichten. Fotografie, bewerken van foto's op de PC. Ruimtelijk werk in hout, steen, glas, gips, kunststof, staal, aluminium. Installaties. Kinetische objecten en machines. Keramiek in volle klei en papierklei. Glazuren, engobes, oude vlamtechnieken. Textiel. Sieraden. Emailleren. Video, film, animatie, filmmontage op de PC, rendering. Scripting. Lichtobjecten. Geluidsbeelden. Muziek (uitvoeren en componeren) van klassiek tot avant garde en puur experimenteel.


Regelmatig worden er in deKunstClub.nl werkweekends georganiseerd, meestal rond een bepaald thema, waarbij allerlei technieken ter plaatse beoefend, gedemonstreerd en toegelicht worden. Deze evenementen trekken meestal een hoop geÔnteresseerde bezoekers. Naar de top van deze pagina