Naar de Startpagina

 Webmaster 
     Terug naar de overzichtspagina

As it is in Heaven - 6 januari t/m 24 februari 2008 Deze tentoonstelling is voorbij
Over de kunstenaar


Saskia Spaninks heeft een opvallend breed werkterrein. Haar lievelingsmaterialen zijn klei en verf en zilver. Daarmee doet ze de meest onverwachte en verbazingwekkende dingen. Zij voltooide een opleiding creatieve therapie en is werkzaam in deze sector. Een gedreven vrouw, enthousiast, door het leven gelouterd en toch kinderlijk nieuwsgierig. Vier specifieke eigenschappen die haar kunst bijzonder interessant en waardevol maken ....GeŰxposeerd werk


Dit is Saskia, in aluminium en in tweevoud.
Links drie koppen in de etalage. De voorste twee zijn in papierklei; de achterste in geglazuurde gebakken reguliere klei. De voorste kop is gevlamd door sodaglazuur en deels beschilderd met acrylverf; de middelste kop is met bladgoud en acrylverf afgewerkt; de achterste met fluorescerende verf. Rechts een serie werkjes gebaseerd op betelwortel.

Schilderingen op papier.
Snelle tekeningen in houtskoolstift en aquarel op papier.
Iets ouder werk, gemaakt na een reis door Mexico en Guatemala.
Afrikaanse motieven en een sterke-armschaafbank, de laatste niet van Saskia's hand.
De expositie loopt door tot in de werkplaats, opvallend is hoe mooi de frisheid van Saskia's werk harmonieert met de zakelijkheid van de machines aldaar.In het tweede gedeelte van de expositie overheerst het hemels karakter.
Betreed het met bloemen bestrooide pad ....
.... waar galeriekater Mick je opwacht ....
.... en begeef je op weg naar de hemel ....

.... onder de ge´nteresseerde blikken van de familie. Proeven we hier een zekere afkeuring? Die is dan geheel misplaatst!
Op de expositie is ook vroeger werk van Saskia te bewonderen.

Alsmede een selectie van haar verrassende sieraden.
Verbonden en afgegrendeld.

Uit het persbericht


Ze heeft er hard aan gewerkt, de kunstenaar, want het is bepaald geen sinecure om in je eentje een dergelijke grote ruimte met kunst te vullen. Het resultaat mag er wezen. Een opwindende mengeling van gloednieuw uiterst kleurig werk (ge´nspireerd door een recente reis door Thailand) met eerder geschapen doch nooit eerder geŰxposeerd topwerk. De kunstenares is bijzonder veelzijdig, ze werkt met veel fantasie frank en vrij in talrijke materialen, technieken en disciplines. Haar werk is immer fris, kleurig, vaak licht absurd of zelfs bizar. Steeds heel verrassend, nooit voorspelbaar. Maar wel gevoelig, subtiel en verfijnd.


Saskia Spaninks toont in deze nieuwe expositie schilderijen, (ruimtelijke) collages, een scala aan keramiek (van ruig tot fijnschalig) en uiteraard ook haar bekende sieraden. De galerie is voor de gelegenheid in stijl ingericht, passend bij de gekozen titel. Omdat het tentoongestelde werk enerzijds heftig kleurig is; en anderzijds sereniteit uitstraalt, is ook in de inrichting van de ruimte een duidelijke tweedeling te zien. Deze weerspiegelt twee typische facetten van deze begiftigde kunstenares.Flyer


 Naar de top van deze pagina